VR reconstructie bunker

Op het terrein van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg bevindt zich een ondergrondse bunker uit de hoogtijdagen van de Koude Oorlog. Vanwege de aanwezigheid van asbest is een bezoek aan deze historische plek niet meer mogelijk.

Om de bezoeker toch een indruk te geven, hebben wij de bunker nagebouwd in 3D op basis van foto's die bezoekers hadden genomen met hun mobiele telefoons voor de asbest vondst. Door de opnames van verschillende telefoons te combineren bleek een virtuele reconstructie van de ruimte mogelijk. De foto's zijn niet alleen gebruikt in de indeling te herleiden, ze vormden ook de basis voor de texturen van de 3D modellen.

Het resultaat is te zien via een —op de bunker geplaatste— periscoop die 360 graden toont vanaf één vast standpunt. Via de Oculus Rift kun je door de scène wandelen, compleet met spookachtige donkere-ruimte-met-zaklamp sfeer.