De Prins in de Toren

Zowel literatuur als games laten ons verdwalen in een andere belevingswereld. Wij houden van beide, vandaar dat we erg gelukkig zijn dat het Game- en Letterenfonds ons voorstel heeft geselecteerd om samen met auteur Ted van Lieshout een spel te ontwikkelen waarin het beleven van verhalen centraal staat.

In De Prins in de Toren speel je de rol van een jonge prins die niets liever wil dan lezen en wegdromen, maar zich van zijn ouders moet voorbereiden op een toekomstige taak als koning. Opgesloten in de toren staat de prins voor zeven verplichtingen die hij moet vervullen voor hij vrij komt. Met flair en fantasie ontdekt de prins dat hij zijn eigen verhalen kan vertellen, tot leven gebracht in de gedichten van Ted van Lieshout, en gaat de prins de opdrachten op eigen wijze te lijf.   

De Prins in de Toren remixt de conventies van klassieke sprookjes in een geanimeerd verhaal waarin het spelen met taal centraal staat.

Harold de Groot